BOEKKLUB: Die dinge van 'n kind - Marita van der Vyver

Hierdie boek van Marita van der Vyver is in 1994 gepubliseer, en ek het dit vir die eerste maal op hoërskool gelees – seker so in 1998 rond. Ek dink nie ek sal ooit Dalena se woorde aan die begin van die boek vergeet nie:

”Stick with me, baby.  Ek kan nie belowe dat ek jou famous sal maak nie.  Maar jy sal fun hê langs die pad.”


Willie Burger beskryf die boek as volg in 'n resensie vir


In Die dinge van 'n kind word na die jeugjare van Mart Vermaak in die 1970’s teruggekyk. Dit is 'n grootwordroman oor tieners se ontdekking van seks, dwelms en rock 'n’ roll. Dit is ook 'n terugkyk na 'n tyd van patriargale oorheersing in die gemeenskap – onderdrukkende reëls, onderwysers, politici, vaders, generaals, maar alles word só vaardig en seepglad vertel, met geloofwaardige en gladde dialoog, dat dit “natuurlik” voel – selfs wanneer oor taboe-onderwerpe geskryf word. Die dinge van 'n kind is steeds relevant en ek is bly dat dit weer uitgegee is. 

 

As jy reeds die boek gelees het, laat weet gerus in die kommentaar-veld wat jy daarvan gedink het.  

 

 Wat dink ander lesers van hierdie boek? Klik hier om hulle menings op  Goodreads  te lees. 

Wat dink ander lesers van hierdie boek? Klik hier om hulle menings op Goodreads te lees.